Maloja Dámské cyklistické kraťasy  VanilM. Pants 1/2

Maloja Dámské cyklistické kraťasy VanilM. Pants 1/2

Maloja dámské cyklistické šortky VanilM. Pants 1/2 jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů. Silikonové lemy nohavic a silikonové pásky vzadu v pase je drží pevně na místě a zajišťují při jízdě pohodlí. Vložka Peak s technologií Polygiene StayFresh™ byla vyvinuta pro univerzální použití a nabízí vysokou míru komfortu. Potisk vzorem alpských květin na manžetách nohavic ladí s dalšími produkty kolekce VanilM.

SCOTT Cyklistická helma  Stego Plus

SCOTT Cyklistická helma Stego Plus

Nasaďte helmu na kolo SCOTT Stego Plus a přibližte se cyklistickým cílům. Tato přilba umožní jet na technickém trailu rychleji než kdy dříve. Samozřejmostí je integrovaný špičkový systém ochrany mozku MIPS® a úchyt na sjezdové brýle i akční kameru.

SCOTT Cyklistické MTB tretry  Sport Crus-r Flat Boa

SCOTT Cyklistické MTB tretry Sport Crus-r Flat Boa

Objevte trailové boty na kolo SCOTT Crus-r Flat BOA®. Za skvělou cenu získáte hodně muziky. Jsou lehké, pohodlné, flexibilní i odolné. Podrážka Sticki umožní chůzi přes kameny i kořeny, a díky zapínání Boa® obuv perfektně sedne. Potěší ergonomická stélka.

SCOTT Pánské cyklistické šortky  Gravel Tuned

SCOTT Pánské cyklistické šortky Gravel Tuned

Vyjeďte na šotolinu, silnici i do terénu v pánských cyklistických kraťasech SCOTT Gravel Tuned. Zalíbí se vám jejich ležérně-technický vzhled i báječná funkčnost. Jsou ze 4směrně pružného a odolného materiálu Cordura®, a potěší i nastavitelným pasem.

Q36.5 Cyklistické rukavice  Nibali Shark Summer Gloves

Q36.5 Cyklistické rukavice Nibali Shark Summer Gloves

Rukavice Q36.5 Shark Unique nabízejí bezkonkurenční úroveň pohodlí a ochrany díky trojrozměrné, bezešvé a pružné dlani. Tyto rukavice se vyznačují stejným designem jako ostatní výrobky z naší kolekce Shark Capsule a zajišťují naprostou kontrolu a pocit druhé kůže při držení řídítek.

SCOTT Pánský cyklistický dres  Endurance 10 l/sl

SCOTT Pánský cyklistický dres Endurance 10 l/sl

Vyrazte na kolo klidně na celý den v cyklistickém dresu SCOTT Endurance 10 s dlouhým rukávem. Díky celopropínacímu zipu a 3 kapsám se jedná o nesmírně praktický kousek. Zalíbí se vám design s decentním logem.

SCOTT Pánský cyklistický dres  RC Ultimate SL SS

SCOTT Pánský cyklistický dres RC Ultimate SL SS

Vyjeďte v technologicky nejvyspělejším a nejlehčím cyklistickém dresu z dílny SCOTT.  Model RC Ultimate je z ultra lehké otevřené síťoviny, díky které nesmírně rychle schne a perfektně odvádí vlhkost. Díky tomuto dresu budete rychlejší než kdy dříve.

SCOTT Dětská cyklistická helma  Kid Spunto

SCOTT Dětská cyklistická helma Kid Spunto

Vsaďte na dětskou helmu na kolo SCOTT Spunto Kid s nejvyššími ochrannými vlastnostmi. Samozřejmostí jsou rozšířená ochranná plocha a odolná konstrukce skořepiny. Nejmenší cyklisté se navíc do helmy zamilují na první pohled – je krásně barevná.

SCOTT Sportovní brýle  Pro Shield

SCOTT Sportovní brýle Pro Shield

Navrženy pro závodníky, stvořeny na rychlost. Speciální ventilační otvory zajišťují dokonalé odvětrání, oči jsou však stále chráněny před větrem. Zásluhou nosní části a koncovek stranic brýle pohodlněji sedí. Sluneční brýle Pro Shield – jiná úroveň obrazu.

SCOTT Pánský cyklistický dres  RC Team 10 SS

SCOTT Pánský cyklistický dres RC Team 10 SS

Pořiďte si novinku do šatníku v podobě cyklistického dresu SCOTT RC Team 10 s krátkým rukávem. Je mimořádně pohodlný, funkční a praktický. Nechybí celopropínací zip a 3 kapsy na menší nezbytnosti.

Péče o kolo

Údržba kola

Starat se o své kolo po cyklo akci je důležité pro jeho dlouhou životnost a bezpečnost. Mezi základní kroky patří:

– Očistěte kolo od nečistot, prachu, bláta nebo soli. Použijte měkký hadr, houbu, kartáč a vodu s mýdlem nebo speciální čistič na kolo. Vyhněte se tlakové vodě, která by mohla poškodit ložiska nebo elektroniku.
– Zkontrolujte a namažte řetěz a ostatní pohyblivé části. Použijte vhodné mazivo na řetěz podle typu a stavu kola. Zkontrolujte také napnutí a opotřebení řetězu. Zkontrolujte a případně doolejte brzdy, přehazovačku, kliky a pedály.
– Zkontrolujte a doladěte pláště a ráfky. Zkontrolujte tlak v pláštích podle doporučení výrobce. Zkontrolujte také stav plášťů a ráfků, zda nemají praskliny, řezy nebo deformace. Případně použijte tmel nebo pásku na opravu defektu.
– Zkontrolujte a dotáhněte šrouby a matice. Zkontrolujte, zda jsou všechny šrouby a matice na kole pevně utažené. Použijte momentový klíč nebo imbusové klíče podle velikosti šroubů. Pozor na přetažení, které by mohlo poškodit materiál.
– Uložte kolo na suchém a chráněném místě. Vyhněte se přímému slunci, vlhkosti nebo teplotním výkyvům. Pokud možno, pověste kolo na stojan nebo hák tak, aby nedocházelo k deformaci plášťů.

Tyto kroky byste měli opakovat pravidelně po každé cyklo akci nebo delší jízdě. Pokud si nejste jisti svými schopnostmi nebo máte nějaké problémy s kolem, doporučujeme navštívit odborný servis.

Výběr velikosti oblečení

Výběr velikosti oblečení

Vyberte správně velikost cyklooblečení - Změřte si své tělesné míry, jako je obvod hrudníku, pasu, boků a vnitřní délka nohy. Použijte pásku nebo provázek a metr nebo...

Výrobci cykloblečení

Výrobci cykloblečení

Existuje mnoho značek cyklistického oblečení, které nabízejí kvalitní, pohodlné a stylové produkty pro různé typy cyklistiky. Některé z nich jsou: - Rapha, která je...

Materiály na sportovní oblečení

Materiály na sportovní oblečení

Jaké materiály se používají na oblečení pro cyklisty - Syntetické materiály, jako je polyester nebo nylon, které jsou lehké, odolné, rychleschnoucí a levné, ale mohou...

Merino

Merino

Merino vlna je velmi vhodná na kolo, protože má několik výhod. Merino vlna je prodyšná, termoregulační, antibakteriální a odolná proti zápachu. Merino vlna také...

Materiály pro cyklo oblečení

Materiály pro cyklo oblečení

Jak vybírat oblečení na kolo Materiály pro cyklo oblečení by měly splňovat několik kritérií, jako jsou: - Prodyšnost - schopnost odvádět pot a vlhkost od těla a...

Cyklo oblečení

Cyklo oblečení

Jak se obléknout Obléknout se na kolo je důležité pro pohodlí, bezpečnost a výkon při jízdě. Mezi základní pravidla patří: - Vybírejte oblečení podle počasí, terénu a...

Kontrola řetězu

Kontrola řetězu

Jak kontrolovat řetěz na kole Zjistit opotřebení řetězu na kole je důležité pro jeho správnou funkci a prevenci poškození dalších komponentů, jako jsou kazety nebo...

Mazání řetězu

Mazání řetězu

Starejte se o řetěz Mazání řetězu na kole je důležité pro jeho správnou funkci, ochranu a prodloužení životnosti. Frekvence mazání závisí na několika faktorech, jako...